דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


פשטידת פטריות - קטנות קטנות, אבל גדולות 

מאת    [ 01/11/2011 ]

מילים במאמר: 424   [ נצפה 17863 פעמים ]


כמעט מבין כל הפשטידות, נחשבת פשטידת פטריות למיוחדת ואנינת טעם מחד, ומאידך - קלה מאוד להכנה. הגרסה הבסיסית של פשטידת פטריות מתאימה מאוד לארוחת ערב קלה או לאירוח זריז, ומאידך - אפשר בהחלט לשדרג את הגרסה הבסיסית המוכרת, להוסיף בסיס פאי ותוספות מיוחדות, ולהפוך את הפשטידה הפשוטה למוקד של כל אירוח. הפעם נציג בפניכם שתי גרסאות לפשטידה המוכרת - פשטידת פטריות דיאטטית שאינה מעמתת את טועמיה עם ייסורי מצפון והשנייה - פשטידת פטריות לאירוח שהכנתה מורכבת יותר, אולם משתלמת מאוד.  

 

פשטידת פטריות דיאטטית

 החומרים הדרושים:

2 סלסילות פטריות שמפיניון חתוכות או לחילופין -2 קופסאות פטריות שמפיניון משומרות

2 בצלים גדולים פרוסים לטבעות

3 ביצים טרופות

1 כף אבקת מרק פטריות

1 גבינה לבנה 5%

1 קוטג' 5%

מלח, פלפל, מעט שמן לטיגון.

 

אופן ההכנה:


    • מקפיצים במחבת את הפטריות ומטגנים את הבצל עד שיזהיב.
    • מערבבים בקערה את כל החומרים האחרים ומוסיפים אליהם את הבצל והפטריות שהוקפצו.
    • משמנים תבנית אפיה ויוצקים אליה את התערובת.
    • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהפשטידה מזהיבה. 
    • ניתן להוסיף לפשטידה גם גבינת פטה 5% או לפזר מעליה גבינה צהובה 9%.

 

פשטידת פטריות לאירוח (עם תחתית פאי אפויה)

פשטידה זו דורשת מעט יותר זמן הכנה וסבלנות, אולם ההשקעה משתלמת יותר מתמיד.

 

חומרים להכנת הבצק:

¼ 1 כוסות קמח תופח

½ קופסת שמנת חמוצה

50 גר' מרגרינה רכה (יש להוציא אותה מהמקרר כחצי שעה לפני תחילת העבודה).

 

חומרים להכנת המלית:

2 סלסילות פטריות שמפיניון טריות חתוכות

3 בצלים

1 כף אבקת מרק פטריות

30 גר' חמאה

½ כוס שמנת מתוקה

3 ביצים

50 גר' גבינה צהובה מגוררת.

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:


    • ראשית, נכין את הבצק. יש לערבב את חומרי הבצק עד שמתקבל בצק אחיד. את הבצק יש לעצב לצורת כדור, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה עד שעתיים.
    • להכנת המלית, קוצצים את הבצל לחתיכות קטנות ומטגנים עד להזהבה.
    • מוסיפים את הפטריות ומזהיבים גם אותן.
    • מתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל.
    • מוסיפים שמנת מתוקה, מערבבים היטב ומורידים מהאש.
    • מוסיפים את הגבינה הצהובה המגוררת, מוסיפים אותה לתערובת.
    • מוסיפים את הביצים לתערובת ומערבבים במהירות (כדי שלא יתבשלו מהחום).
    • מוציאים את הבצק מהמקרר ומשטחים על תבנית פאי שעברה שימון. על הבצק המהודק יוצקים את התערובת ואופים כ-50 דקות בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות.

 

תוספות ושדרוגים


    • ניתן להוסיף גבינות דוגמת פטה, גאודה ואחרות.
    • ניתן בהחלט להוסיף עשבי תיבול למנה - שמיר, פטרוזיליה, נענע ואחרים.
    • את הפשטידה יש להגיש כשהיא חמה. ניתן לאחסן אותה במקרר ולחמם לפני ההגשה.

אנחנו מקווים שיצאה לכם פשטידת פטריות טעימה במיוחד!

זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:


יונתן נווה




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב